Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Babyland.

Recension av Ownlet Smart Sock 3 babymonitor

12 juni, 2021
Owlet Smart Sock 3

I korthet

När det gäller det viktigaste man har, sitt barn, vill man gärna ha ett finger på pulsen. Owlet smart sock erbjuder just detta! Smart sock är en unik babyvakt som håller koll på ditt barn genom att mäta pulsen och syrenivån genom den smarta sockan.

Om babyvakten

Owlet Smart Sock är en revolutionerade babyvakt som håller koll på ditt barns syrenivå och puls, vilket är de viktigaste tecknen på ditt barns hälsa.

Hur fungerar Owlet Smart Sock?

Owlet Smart Sock är en sensor som fästs på barnets fot tillsammans med någon av de medföljande sockorna. Sockorna används för att hålla sensorn på plats mot barnets hud. När den sitter på barnet kan den övervaka hjärtfrekvensen och syrenivån på barnet och kommunicerar trådlöst med basstationen. Om mätvärdena går utanför ett förutbestämt interval notifierar Smart Sock till basstationen eller till din telefon eller tablet via appen.

Användningen av Smart Sock

Smart Sock 3 kommer med 4 olika sockor, 2 storlekar för vänsterfoten och 2 storlekar för högerfoten. Prova vilken storlek som passar din baby och sätt på sensorn. När det är dags för dig baby att sova kan du helt enkelt fästa Smart Sock på ena foten. Skulle sensorn inte sitta ordenligt notifierar systemet dig om det.

När man börjar använda Smart Sock 3 sätts zoner upp för de vanliga värdena för puls och syrenivå. När ditt barns mätvärden är inom dessa nivåer ser man ett grönt ljus på basstationen vilket är en enkel med betryggande funktion för en orolig förälder.

När pulsen eller syrenivån går utanför de vanliga nivåerna signalerar basstationen med både ljud och ljus. Utöver basstationen kan du naturligtvis få all funktionalitet i Owlet-appen.

Batteritiden på 16 timmar räcker gott och väl för att klara ett dygn med en bebis med stort sömnbehov och laddningen är riktigt snabb vilket är tacksamt som en tankspritt småbarnsförälder. Det tar ungefär 1,5 timme till full laddning och Owlet Smart Sock har en snabbladdning som ger dig 8 timmars laddning på bara 20 minuter.

Se information om sömnen

I Owlets medföljande app kan du se information om barnets sömn i realtid och se statistik över flera nätter. Du kan se hur många gånger barnet vaknat och sömnkvalitet. En sak vi tycker är extra smidigt är att man kan följa barnets sömncykler och få en indikation om barnet sover tungt (djupsömn) eller kanske är mer lättväckt (lättsömn).

Owlet Monitor Duo 3

Saknar man funktionaliteten som en vanlig babymonitor erbjuder så finns även Owlet Monitor Duo 3 som innefattar Owlet Smart Sock 3 samt Owlet Cam. Owlet Cam är en babymonitor med kamera som du kopplar upp på ditt WiFi. Har du båda dessa kan du se både video, puls och syrenivå i samma Owlets app.

Vad tycker vi?

Sammanfattningsvis är vårt omdöme att Owlet Smart Sock 3 är ett bra val för den som vill ha ett konkret och veteskapligt sätt att holla koll på sitt barns välmående och sömn. För en orolig förälder kan det kännas väldigt skönt med den konstanta pulsmätningen som är unikt för Smart Sock jämfört med klassiska babyvakter.

Fördelar

Håller koll på pulsen och syrenivån
Mäter sömnen
Smidig app

Nackdelar

Ingen ljud- eller bildövervakning

Specifikation

TillverkareOwlet
ModellSmart Sock 3
Kamera-
Nattseende-
Monitor-
Tvåvägskommunikation-
Temperaturmätare-
App
Vaggvisor-
Pulsmätare
Syremätare

Vad följer med Owlet Smart Sock 3 ?

De här delarna inkluderas i produkten:

Smart Sock sensor
4 sockor (vänsterfot + högerfot, olika storlekar)
Basstation
Laddningskablar
Kontakt
Strömadapter