Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Babyland och Stor&Liten.

Recension av Motorola Peekaboo

11 januari, 2021
Motorola Peekaboo

I korthet

Tycker du att det verkar onödigt med en föräldraenhet när man är van att ha allt i sin smartphone? Du kan Motorola Peekaboo va precis det du söker. Peekaboon är en väl anpassad kombination av WiFi-övervakningskamera och babyvakt där föräldraenheten utgörs av en app och man inte kompromissar med kameran.

Om babyvakten

Motorola Peekaboo är en kompakt babyvakt i form av en kamera som ansluts via WiFi. Den saknar helt dedikerad föräldraenhet utan kräver istället att man laddar ner appen "Hubble for Motorola Monitors".

Via appen kan man sedan streama videosignalen från kameran, ta bilder eller spela in video samt se händelser som registrerats av kameran, antingen via rörelse eller ljud.

Hubble-appen innehåller även andra verktyg och funktioner som kan vara användbara om man har barn, som att hålla koll på hur barnets vikt och längd utvecklas.

Kameran

Den styrka som utmärker den här babyvakten är den kraftfulla kameran som streamar och spelar in i full-HD med 1080p och när det är mörkt i rummet så aktiveras det infraröda mörkerseendet. Den har även stöd för digital tilt och zoom som kan styras från appen.

Babyvakten har även plats för ett SD-kort som gör att man kan spara bilder och videos på kameran.

Så kommer man igång med appen

Eftersom Motorola Peekaboo kräver att man använder appen som monitor är det lite fler steg för att komma igång än en vanlig babyvakt som har föräldraenhet. Lyckligtvis gör de hjälpsamma steg-för-steg-instruktionerna i appen det lätt att komma igång.

Man laddar först ner appen "Hubble for Motorola Monitors" som finns i App Store och Google Play. Den funkar på mobiltelefon eller tablet. Sedan skapar man sitt användarkonto för Hubble och när man är inloggad så klickar man helt enkelt på plusknappen i Device-listan för att börja lägga till en kamera. Man väljer sin kameramodell och följer sedan de pedagogiska instruktionerna i appen för att para den. Appen stödjer för övrigt upp till 4 kameror om man skulle vilja lägga till fler.

Andra funktioner

Utöver själva kamerafunktionerna så kan Motorola Peekaboo agera mysig nattlampa där foten kan hålla ett svagt ljus som går att variera i 7 olika färger. Tvåvägskommunikation tillåter dig kommunicera med barnet och den kan även spela upp vaggvisor ur högtalaren på kameran.

Motorola Peekaboo är även kompatibel med Google Assistant och Amazon Alexa och kamerans funktioner kan röststyras via dessa.

Vad tycker vi?

Om man inte känner att man behöver en dedikerad föräldraenhet med monitor utan föredrar flexibiliteten med att ha den i mobilen och mest vill använda babyvakten i hemmet, så är Motorola Peekaboo perfekt.

Man slipper betala den extra kostnad en separat föräldraenhet innebär men har ändå all funktionalitet i mobilen eller tableten medan kameraegenskaperna samtidigt är ovanligt bra för en babyvakt.

Fördelar

Kraftfull kamera
Mobilapp
Möjlighet att spela in video och ta bilder
Kompakt, diskret, snygg

Nackdelar

Ingen föräldraenhet
Ingen batteridrift

Specifikation

TillverkareMotorola
ModellPeekaboo
Kamera
Nattseende
Monitor-
Räckviddkräver WiFi
Tvåvägskommunikation
Temperaturmätare
App
Vaggvisor

Vad följer med Motorola Peekaboo ?

De här delarna inkluderas i produkten:

Kamera
Strömadapter
Snabbstartsguide